Menu
StudentMag
Přílohy Snadné

Recept na ochucené šťouchané brambory. Vylepšete si běžnou přílohu

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 40 min

Brambory jsou levnou potravinou, kterou často používáme jen jako přílohou k masu a s jejich úpravou si moc hlavu nelámeme. Že to je někdy škoda, vás přesvědčí dnešní jednoduchý recept na šťouchané brambory, který si snadno upravíte podle vlastní chuti i zásob v lednici.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Brambory v hrnci zalijte vařící vodou z rychlovarné konvice (zkrátí se tím doba vaření) a vařte do změknutí - to můžete ověřit píchnutím vidličky do té největší. 
  2. Nechte je chvíli vychladnout a oloupejte je. 
  3. Poté je v hrnci rozdrťte šťouchadlem, pokud toto náčiní nevlastníte, dejte je na talíř a rozmačkejte vidličkou, ale ne úplně na kaši. 
  4. Rozpalte olej na pánvi a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, vmíchejte pepř a sladkou papriku nebo jiné koření. 
  5. Cibuli promíchejte s bramborami a osolte. Podávejte ihned ještě teplé.


TIP! Na pánvi k cibuli můžete přidat také slaninu, salám nebo žampiony, či do hotové přílohy vmíchat smetanu.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na ochucené šťouchané brambory. Vylepšete si běžnou přílohu