×
StudentMag

Co na chlebíčky? Přinášíme 5 tipů na snadné silvestrovské pomazánky

FOTO: Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz

Kdo do sebe má pořád ládovat ten vlašák nebo vajíčkovou pomazánku. Namažte letos na chlebíčky něco jiného. Přinášíme tipy na jednoduché pomazánky, které vám určitě zachutnají.

1. Lososová pomazánka

Ingredience:

  • uzený losos
  • kelímkový „sýr“ (Lučina, Cottage nebo podobný)
  • cibule
  • pepř

Uzeného lososa i cibuli nakrájejte na co nejmenší kostičky, jaké dokážete. Obojí vmíchejte do pomazánkového másla, opepřete a namažte na veku. Zbyla vám trocha lososa? Výborně, chlebíčky jím ozdobte a můžete podávat.

2. Olivová pomazánka

Ingredience:

  • kelímkový „sýr“ (Lučina, Cottage nebo podobný)
  • černé olivy
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl

Olivy nakrájejte na kousky a společně s kapkou oleje je vmíchejte do sýru. Máte-li mixér, rovnou všechny tři ingredience rozmixujte společně. Osolte, posypejte trochou bazalky a namažte na veku.

Přinášíme 10 důvodů, proč je mnohem lepší na Silvestra zůstat doma

3. Avokádová pomazánka

Ingredience:

  • pomazánkové máslo
  • avokádo
  • citron
  • bylinková sůl
  • kari

Avokádo vyloupněte do misky, zakápněte citronem, posolte (ideálně bylinkovou solí) a přidejte trochu kari. Do misky vyklopte pomazánkové máslo a celou směs vidličkou míchejte, dokud nevznikne hezky zelená pomazánka.

4. Kaki-mrkvová pomazánka

Ingredience:

  • zralé kaki
  • mrkev
  • pomazánkové máslo
  • sůl
  • pepř

Chcete vyzkoušet něco exotičtějšího? Nakrájejte mrkev a kaki na kousky a rozmixujte je. Oranžovou směs smíchejte s pomazánkovým máslem, osolte, opepřete, namažte a ozdobte ještě jedním kouskem mrkve.

Recept na sýrovou pomazánku. Chutná svačina nebo inspirace na Silvestra

5. Tofu pomazánka pro vegany a alergiky

Ingredience:

  • tofu natural
  • cibule
  • rajský protlak
  • sůl
  • olivový olej
  • bazalka

Cibuli nakrájejte na kostičky, osolte a v misce smíchejte s nadrobno nakrájeným tofu. Přidejte rajský protlak, kapku olivového oleje, bazalku a ještě trochu posolte. Vidličkou vše důkladně promíchejte a nebojte se tofu rozemlít na úplnou kaši. Chlebíčky ozdobte čerstvou bazalkou, pokud ji máte.

Ohodnoťte tento článek


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.