Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Znáte ďobáčky? Recept na levný pokrm, který nezabere ani půl hodinu

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 30 min

Ďobáčky jsou již ochucené sójové nudličky, připomínající svou konzistencí a chutí maso.  Seženete je v dobře zásobených supermarketech nebo v obchodech se zdravou výživou a vytvořit z nich oběd nebo večeři není nic náročného. Za jedno balení zaplatíte okolo 35 Kč.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Papriky nakrájejte na nudličky, cuketu na kolečka a na půl. 
  2. Na pánvi rozpalte olej a začněte smažit zeleninu do zlatohněda. 
  3. Přidejte ďobáčky a smažte společně 3 minuty. 
  4. Podlijte trochou vody (stačí dva decilitry), aby vznikl sos, osolte, okořeňte a přidejte jednu lžíci sójové omáčky. 
  5. Za průběžného míchání duste ještě 5 minut. Podávejte s rýží, bramborami či chlebem.

Ohodnoťte tento recept:
5
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Znáte ďobáčky? Recept na levný pokrm, který nezabere ani půl hodinu