×
StudentMag

Znáte ďobáčky? Recept na levný pokrm, který nezabere ani půl hodinu

Recept na ďobáčky
Ďobáčky se zeleninou. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz

Ďobáčky jsou již ochucené sójové nudličky, připomínající svou konzistencí a chutí maso.  Seženete je v dobře zásobených supermarketech nebo v obchodech se zdravou výživou a vytvořit z nich oběd nebo večeři není nic náročného. Za jedno balení zaplatíte okolo 35 Kč.

Ingredience

  • 1 balení ďobáčků
  • 2 bílé papriky
  • 1 větší cuketa
  • sójová omáčka
  • sůl, pepř, česnek či jiné koření dle chuti

Papriky nakrájejte na nudličky, cuketu na kolečka a na půl. Na pánvi rozpalte olej a začněte smažit zeleninu do zlatohněda. Přidejte ďobáčky a smažte společně 3 minuty. Podlijte trochou vody (stačí dva decilitry), aby vznikl sos, osolte, okořeňte a přidejte jednu lžíci sójové omáčky. Za průběžného míchání duste ještě 5 minut. Podávejte s rýží, bramborami či chlebem.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..