Menu
StudentMag
Na svačinu Snadné

Zelené palačinky: ohromte přátele snadným, ale originálním receptem

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 20 min

Pokud máte chuť na něco dobrého a neobvyklého k obědu, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni, vyzkoušejte zelené palačinky. V čem tkví jejich tajemství? Žádná barviva, ale bazalkové pesto jim dodá fascinující barvu. O chuti ani nemluvím.

Suroviny

5 porcí

Na náplň

Postup přípravy

1. Ušlehejte pesto, vejce, mléko a mouku v hladké těsto.

2. Pánev potřete tukem a rozpalte.

3. Naběračkou naberte těsto a rovnoměrně rozlijte po pánvi. Palačinky by měly být co nejtenčí.

4. Když začne povrch schnout a okraje se zvedat, palačinku obraťte a ještě chvilku smažte.

5. Hotové palačinky posypte strouhaným sýrem (nejlépe mozzarellou), přidejte plátky šunky a zarolujte. Před podáváním můžete ještě na okamžik zavinuté palačinky položit na teplou pánev, náplň se krásně propojí.

TIP! Pokud doopravdy milujete dobré jídlo, dopřejte si skleničku červeného vína. Dotáhne toto jídlo k dokonalosti.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Zelené palačinky: ohromte přátele snadným, ale originálním receptem