Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Vyzkoušejte recept na tofu burger. Je zdravý, chutný a bez masa

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 25 min

Tofu pochází z Číny, později se rozšířilo až do Japonska, Vietnamu, Koreji a Thajska. U nás je považováno za vegetariánské jídlo, ale v těchto zemích patří dodnes k tradičním jídlům.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Cibulku, mrkev a česnek očistíme a nakrájíme na malé kousky, popřípadě nastrouháme. 
  2. Tofu necháme okapat a vidličkou rozmačkáme. 
  3. Vše smícháme dohromady a přidáme vejce, mouku a nastrouhané mandle.  
  4. Vznikne těsto, z kterého vytvoříme tři až čtyři karbanátky. Pokud těsto nedrží pohromadě, přidáme jedno vejce.
  5. Vzniklé karbanátky dáme na pánev a na menším plameni smažíme čtyři až pět minut z každé strany. 
  6. Vezmeme housky, které rozkrojíme a dáme do nich zelí, sýr a rajčata. Později přidáme karbanátky, potřeme majonézou a přiklopíme horní polovinou housky.


Tip! Vyzkoušejte obdobu lehké majonézy. Stačí jogurt, cibule, okurka, sůl, pepř, cukr a worcester. Lehčí než klasická tatarka či majonéza.

 

Ohodnoťte tento recept:
5
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Vyzkoušejte recept na tofu burger. Je zdravý, chutný a bez masa