×
StudentMag

Vyzkoušejte recept na chilli con tofu: kořeněné jídlo, které vás zahřeje

FOTO: Chilli con tofu
Chilli con tofu. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz

Dnes pro vás máme recept na variaci mexického jídla chilli con carne. Stačí nahradit maso levnějším tofu, které seženete v běžných supermarketech. Získáte tak pokrm, který je stejně chutný, avšak méně náročný na přípravu.

FOTO: Chilli con tofu
Chilli con tofu. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • 1 cihlička tofu natural
  • 1 cibule
  • konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 rajče
  • rajský protlak (množství asi 130 gramů)
  • chilli, sůl, sladká paprika, česnek

Cibuli a papriku nakrájejte na malé kostky – velké asi půl centimetru. Rozpalte olej na hluboké pánvi a přidejte cibuli. Když zezlátne, přidejte papriku a smažte pět až deset minut a pravidelně míchejte. Poté v ruce rozdrobte tofu a smíchejte ho se zeleninou, přidejte  půl lžičky sladké papriky a česnek (stačí granulovaný sušený) a smažte společně pět minut. Přidejte asi dva decilitry vody, rajský protlak, na drobné kostky nakrájené rajče, fazole s omáčkou, chilli v takovém množství, aby vám vyhovovala pálivost jídla, osolte a vše dobře promíchejte. Vařte pod pokličkou asi deset minut, dokořeňte. Podávejte s pečivem nebo hranolkami či pečenými bramborami.

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..