Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Vyzkoušejte recept na chilli con tofu: kořeněné jídlo, které vás zahřeje

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 30 min

Dnes pro vás máme recept na variaci mexického jídla chilli con carne. Stačí nahradit maso levnějším tofu, které seženete v běžných supermarketech. Získáte tak pokrm, který je stejně chutný, avšak méně náročný na přípravu.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Cibuli a papriku nakrájejte na malé kostky - velké asi půl centimetru. Rozpalte olej na hluboké pánvi a přidejte cibuli. Když zezlátne, přidejte papriku a smažte pět až deset minut a pravidelně míchejte. 
  2. Poté v ruce rozdrobte tofu a smíchejte ho se zeleninou, přidejte půl lžičky sladké papriky a česnek (stačí granulovaný sušený) a smažte společně pět minut. 
  3. Přidejte asi dva decilitry vody, rajský protlak, na drobné kostky nakrájené rajče, fazole s omáčkou, chilli v takovém množství, aby vám vyhovovala pálivost jídla, osolte a vše dobře promíchejte. 
  4. Vařte pod pokličkou asi deset minut, dokořeňte. 
  5. Podávejte s pečivem nebo hranolkami či pečenými bramborami.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Vyzkoušejte recept na chilli con tofu: kořeněné jídlo, které vás zahřeje