Menu
StudentMag

Vyzkoušejte 5 jednoduchých receptů pro studenty. Zvládne je i amatér

Už vás nebaví chodit na každé jídlo do Mekáče? Nechcete se odbývat rohlíky či polévkou z pytlíku? Zkuste si připravit některý z našich jednoduchých receptů. Zvládnou je i nekuchaři.

Myslíte si, že k chutné a pestré večeři jsou třeba mnohaletých kuchařských zkušeností? Zdání klame. Připravili jsme hned pět tipů na skvělé recepty, jejichž příprava zabere jen několik minut.

1. Cibulová polévka se smetanou

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 1 smetana
  • 10 dkg másla
  • 1 masox
  • voda
  • pepř

Cibuli nakrájíme na kolečka a ta rozkrájíme na půlku či na čtvrtku (záleží na tom, jak velké kusy cibule v polévce chceme). Na pánvi rozehřejeme kousek másla a cibulku osmažíme. Zalejeme ji trochou vody, přivedme k varu a rozpustíme jeden masox. Přidáme smetanu, opepříme, jednu minutu povaříme a můžeme podávat.

TIP: Polévka chutná skvěle s francouzskou bagetou nebo opečeným toastem.

2. Zapečené brambory s nivou

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 150 g nivy
  • 5 stroužků česneku
  • 1 smetana
  • sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nakrájíme na plátky a nivu nastrouháme. Do pečící mísy na dno naskládáme vrstvu brambor, posolíme, posypeme je česnekem a nivou. Opakujeme třikrát a nakonec vše zalijeme smetanou. Pečeme v troubě do růžova.

TIP: Pokud máte rádi maso, mezi brambory můžete vložit kousky kuřecího masa.

3. Chilli con carne

Suroviny

  • 2 fazole ve vlastním nálevu (bílé a červené)
  • cibule
  • 2 párky
  • koření Chilli con carne
  • kousek másla

Na másle osmahneme cibulku do sklovata, přidáme na kolečka nakrájené párky. Až budou párky osmažené, přidáme konzervované fazole a koření Chilli con carne. Vše promícháme, počkáme, až budou fazole teplé, a je hotovo.

TIP: Fazole můžeme podávat jako přílohu k masu nebo je můžeme jíst samotné s chlebem.

4. Krabí salát

Suroviny

  • Krabí tyčinky Surimi
  • 10 dgk pórku
  • citronová šťáva
  • majonéza
  • sůl
  • pepř

Krabí tyčky necháme rozmrazit, nakrájíme je na drobno (pokud máme mixér, můžeme je nasekat v mixéru), přidáme k nim na drobno nasekaný pórek, dvě lžíce majonézy. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Výborná pomazánka je hotová.

TIP: Pomazánku namažte na rohlíky nakrájené na kolečka, máte skvělé jednohubky. Na party se po nich všichni utlučou.

5. Těstoviny s Gervais

Suroviny

  • Penne těstoviny
  • Sýr Gevais

Uvaříme těstoviny, dáme je do větší misky. Přidáme k nim celé Gervais, misku přiklopíme talířem a těstovinami pořádně zatřeseme. Gervais se v teplých těstovinách roztaví a my můžeme podávat těstoviny se „sýrovou omáčkou“. ☺

TIP: K těstovinám doporučujeme přidat nasekanou pažitku.

Chutnaly Vám naše recepty? Podělte se s námi o Vaše dojmy v komentářích pod článkem!

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Vyzkoušejte 5 jednoduchých receptů pro studenty. Zvládne je i amatér