Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Smažené nudle se zeleninou: Zkuste vylepšenou verzi čínské polévky

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 15 min

Instantní nudlové polévky jsou jedním z nejlevnějších, nejdostupnějších a nejrychlejších jídel v našich obchodech. Jejich chuť si ale už tak dobře nevede. Pokud je chcete vylepšit, máme pro vás jednoduchý recept.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. V rychlovarné konvici uvařte vodu. Zalijte misku s nudlemi (bez koření a oleje, který do pytlíku přidávají) a přikryjte ji talířem, po dvou minutách nudle zamíchejte, aby jste měli jistotu, že všechny správně změknou. 
  2. Na pánvi rozpalte olej a dejte smažit nadrobno nakrájenou zeleninu. Když pórek a cibule zezlátne, přidejte 2 lžíce sójové omáčky, kari a česnek. 
  3. Sceďte vodu z nudlí a přidejte je na pánev k zelenině. 
  4. Osolte, dobře promíchejte a ještě jednu nebo dvě minuty společně smažte, pak můžete podávat.

TIP: Nudle jsou také výborné, pokud použijete papriku, salám nebo tofu. 

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Smažené nudle se zeleninou: Zkuste vylepšenou verzi čínské polévky