Menu
StudentMag
Polévky Snadné

Recept na studenou španělskou polévku. Osvěžte se a doplňte tekutiny

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

Doba přípravy: 30 min

Parné letní dny přímo svádějí k různým ledovým, šťavnatým a svěžím pokrmům. Pokud se vám už vodní melouny zajídají, máme pro vás tip na polévku na španělský způsob, která se jí za studena, a na léto je tedy ideální.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Rajčata, papriku, jarní cibulku, česnek a oloupanou okurku nakrájejte na malé kousky. 
  2. V hrnci uvařte bujón či libovolné koření, které máte rádi, a nechce vychladnout. 
  3. Rozmixujte bujón s nakrájenou zeleninou. 
  4. Do studené polévky kápněte trochu olivového oleje a nechte ji v ledničce ještě více vychladit.

TIP! V extrémně parných dnech servírujte s ledem.

Ohodnoťte tento recept:
5
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na studenou španělskou polévku. Osvěžte se a doplňte tekutiny