Parné letní dny přímo svádějí k různým ledovým, šťavnatým a svěžím pokrmům. Pokud se vám už vodní melouny zajídají, máme pro vás tip na polévku na španělský způsob, která se jí za studena, a na léto je tedy ideální.
Ingredience na dvě porce:
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- polovina okurky
- bujón
- olivový olej
Rajčata, papriku, jarní cibulku, česnek a oloupanou okurku nakrájejte na malé kousky. V hrnci uvařte bujón či libovolné koření, které máte rádi, a nechce vychladnout. Rozmixujte bujón s nakrájenou zeleninou. Do studené polévky kápněte trochu olivového oleje a nechte ji v ledničce ještě více vychladit.
TIP! V extrémně parných dnech servírujte s ledem.
Napište komentář