×
StudentMag

Recept na rychlé a levné rizoto. Vykašlete se na sypkou rýži s UHO

FOTO: Recept na rychlé rizoto
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay.com

Suchá sypká rýže plavající v hnědé omáčce je česká klasika, kterou každý student dobře zná. Zkuste si ale rýži vychutnat i trochu jinak. Pozvěte přátele na večeři a připravte jim tento slavnostnější chod. Za pár korun navíc, které investujete do kvalitního sýru, to stojí.

FOTO: Recept na rychlé rizoto
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay.com

Ingredience:

  • rýže, nejlépe kulatozrnná
  • cibule
  • olivový olej
  • sýr parmazánového typu
  • hrášek
  • bylinky podle chuti
  • sůl a pepř

Na rozpáleném olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět a přidejte rýži. Přibližně minutu smažte společně. Poté rýži zalejte dostatečným množstvím vody, osolte a vařte doměkka. Do horké uvařené rýže vmíchejte nastrouhaný sýr, hrášek a olivový olej (můžete ho nahradit máslem). Rizoto dochuťte bylinkami a pepřem. Skvěle se hodí bazalka a oregano.

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..