Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Recept na rychlé a levné rizoto. Vykašlete se na sypkou rýži s UHO

Lucie Hejduková

Lucie Hejduková

Doba přípravy: 20 min

Suchá sypká rýže plavající v hnědé omáčce je česká klasika, kterou každý student dobře zná. Zkuste si ale rýži vychutnat i trochu jinak. Pozvěte přátele na večeři a připravte jim tento slavnostnější chod. Za pár korun navíc, které investujete do kvalitního sýru, to stojí.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět a přidejte rýži. 
  2. Přibližně minutu smažte společně. Poté rýži zalejte dostatečným množstvím vody, osolte a vařte doměkka. 
  3. Do horké uvařené rýže vmíchejte nastrouhaný sýr, hrášek a olivový olej (můžete ho nahradit máslem). 
  4. Rizoto dochuťte bylinkami a pepřem. Skvěle se hodí bazalka a oregano.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na rychlé a levné rizoto. Vykašlete se na sypkou rýži s UHO