Menu
StudentMag
Přílohy Snadné

Fotorecept na plněnou bramboru. Připravte oběd, kterým zabodujete

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

Doba přípravy: 1 hod 10 min

Napadlo vás někdy, že k dobrému obědu stačí i obyčejná brambora? Připravili jsme pro vás fotorecept, díky kterému v její přípravě nemůžete šlápnout vedle.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů (v případě horkovzdušné na 180). Brambory očistěte a nařežte tak, aby dole zůstaly spojené a vznikl z nich „hřeben“. 
  2. Do mezer v bramborách vložte plátky parmazánu a másla (ideálně vytaženého z mrazáku, plátky pak půjdou do mezer lépe vložit).
  3. Brambory dejte na vymazaný pečící plech (lze použít i pečící papír). Polijte je kapkou oleje, osolte a posypejte česnekem.
  4. Pečte 45 minut, poté brambory zalijte zakysanou smetanou a pečte dalších 15 minut. 
  5. Nakonec brambory můžete ozdobit ořechem smetany.


Tip! Masožravci mohou do mezer v bramborách přidat šunku či slaninu.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Fotorecept na plněnou bramboru. Připravte oběd, kterým zabodujete