Menu
StudentMag
Přílohy Snadné

Recept na pesto z mrkvové natě. Nevyhazujte zbytky, naučte se je využít

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

Doba přípravy: 15 min

Zeleninová nať obvykle končí v koši. Naučte se neplýtvat drahocennou kyselinou listovou a vyrobte si pesto, za které byste jinak v obchodě dali i čtyřicet korun.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Ořechy nakrájejte na menší kousky. 
  2. Ze stonku natě otrhejte lístky a smíchejte je s ořechy nebo semínky. 
  3. Přidejte trochu oleje a citronové šťávy a vše rozmixujte. Pokud se vám bude zdát, že je pesto příliš hutné a špatně by se mazalo, přidejte trochu vody. 
  4. Podle chuti osolte a opepřete. Pesto se dá jednoduše namazat na pečivo nebo smíchat s těstovinami: obojí hutná výborně.

TIP: Podobné pesto si připravíte i z listů ředkviček. Pro výraznější chuť přidejte pár listů bazalky nebo máty.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na pesto z mrkvové natě. Nevyhazujte zbytky, naučte se je využít