×
StudentMag

Recept na ovesné sušenky. Jsou jednoduché i pro kuchařské začátečníky

FOTO: Kávové domácí sušenky
Kávové domácí sušenky. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz

Máme recept speciálně pro ty z vás, které přepadávají chutě na sladké. Tyto sušenky z ovesných vloček a kávy jsou levné, budou hotové za půl hodiny a navíc mohou tvořit skvělou „nakopávací“ svačinu pro dlouhé školní dny, pokud si na ně připravíte extra silnou kávu.

FOTO: Kávové domácí sušenky
Kávové domácí sušenky. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz

Ingredience

  • hrnek (2 deci) ovesných vloček
  • 1 banán
  • 3 lžíce sušeného strouhaného kokosu
  • 2 lžíce cukru
  • 1-2 deci uvařené kávy

Kávu můžete použít jakoukoli – i instantní nebo černou (neslazenou). Pokud máte mixér, stačí všechny ingredience společně umixovat, ale kávu přidávejte postupně, aby nevznikla příliš tekutá konzistence na těsto nevhodná. V tom případě přidejte ještě více vloček, aby vznikla více tuhá kaše.

Pokud mixér nemáte, nevadí. Vidličkou rozmačkejte banán v misce. Určené množství vloček přesypte do igelitového pytlíku a rozdrťte paličkou na maso nebo je drťte mezi dvěma prkýnky (toto nadrcení je lepší, jelikož v sušenkách pak budou vedle „mouky“ z vloček i větší kousky). Banán a vločky smíchejte společně s cukrem a kokosem, postupně vmíchejte kávu do kašovité konzistence.

Pečte na pečícím papíře, případně vymazaném plechu 10 minut na 180 stupňů Celsia, poté sušenky obraťte a pečte je dalších 10 minut na stejnou teplotu.

TIP! Do těsta ještě můžete předat nasekanou čokoládu či nasypat pár lžiček kakaa.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..