×
StudentMag

Recept na gnocchi se špenátem a sýrem. Udělejte si oběd za pár minut

FOTO: Gnocchi
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Gnocchi, nebo spíše česky noky, jsou těstovinový výrobek. V supermarketech můžete najít noky z bramborového nebo pšeničného těsta. Jsou velmi syté a jejich cena je příznivá. Stačí k nim dodat pár surovin a máte hotový jednoduchý, ale hodnotný pokrm.

FOTO: Gnocchi
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Ingredience

  • jedno balení gnocchi
  • mražený špenát
  • jedno vejce
  • jedna cibule
  • dva stroužky česneku
  • sýr eidam
  • sůl, pepř

Gnocchi a špenát připravte podle návodu. Když je špenát již rozmražený a má konzistenci kaše, rozklepněte vejce a v misce jej promíchejte se špetkou soli a pepřem. Vejce pak vlijte do špenátu a zamíchejte. Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte a smažte dozlatova. Přidejte špenát s vejcem a míchejte, dokud se nezačne vytrácet přebytečná voda. Přidejte část eidamu nakrájeného na kostičky a dobře promíchejte, případně znovu okořeňte a osolte. Gnocchi mezitím slijte a připravte na talíř. Špenátovou směs odstavte z plamene a přidejte ke gnocchi. Na pokrm na strouhejte zbytek eidamu a můžete podávat.

TIP! Do špenátu je také možné přidat lžíci smetany pro krémovější konzistenci.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..