Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Recept na gnocchi se špenátem a sýrem. Udělejte si oběd za pár minut

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 20 min

Gnocchi, nebo spíše česky noky, jsou těstovinový výrobek. V supermarketech můžete najít noky z bramborového nebo pšeničného těsta. Jsou velmi syté a jejich cena je příznivá. Stačí k nim dodat pár surovin a máte hotový jednoduchý, ale hodnotný pokrm.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Gnocchi připravte podle návodu. 
  2. Když je špenát již rozmražený a má konzistenci kaše, rozklepněte vejce a v misce jej promíchejte se špetkou soli a pepřem. Vejce pak vlijte do špenátu a zamíchejte. 
  3. Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte a smažte dozlatova. 
  4. Přidejte špenát s vejcem a míchejte, dokud se nezačne vytrácet přebytečná voda. Přidejte část eidamu nakrájeného na kostičky a dobře promíchejte, případně znovu okořeňte a osolte. 
  5. Gnocchi mezitím slijte a připravte na talíř. 
  6. Špenátovou směs odstavte z plamene a přidejte ke gnocchi. Na pokrm na strouhejte zbytek eidamu a můžete podávat.


TIP! Do špenátu je také možné přidat lžíci smetany pro krémovější konzistenci.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na gnocchi se špenátem a sýrem. Udělejte si oběd za pár minut