Menu
StudentMag

Recept na dýňovou polévku: uvařte si výbornou podzimní klasiku

Ne nadarmo se dýni říká oranžová královna podzimu. Obsahuje 90 % vody, vlákninu, která je našemu tělu prospěšná, a pozor slečny, pouze malé množství sacharidů. Pojďme se tedy pustit do levného, rychlého a aktuálního receptu, který zvládnou i méně zdatní.

Dýňová polévka. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz

Dýňová polévka. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz

  • 1 dýně hokkaido
  • 1 velká cibule
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 kostka zeleninového bujónu + 1 litr vody
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

Nejprve dýni rozkrájíme (pozor na zranění, není to nic jednoduchého), pak vybereme semínka, oloupeme slupku a nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a v hrnci dozlatova osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou dýni.

Vše zalijeme jedním litrem vody a přidáme kostku zeleninového bujónu (lepší variantou je samozřejmě domácí vývar). Rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr přidáme smetanu, sůl a pepř a podle chuti muškátový květ, se kterým nemusíme šetřit!

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na dýňovou polévku: uvařte si výbornou podzimní klasiku