×
StudentMag

Recept na domácí tvarohovou zmrzlinu s ovocem: ideální pro horké dny

FOTO: Tvarohová zmrzlina
Domácí tvarohová zmrzlina zchladí a navíc je zdravější než polárkáč. Zdroj: Shutterstock.com

Letošní teploty nám ukazují, že i léto v Čechách může stát za to. Horké dny jsou letos srovnatelné s těmi ve Středomoří a přemýšlíte-li, jak se co nejlépe ochladit, máme pro vás tip na osvěžující mražený tvaroh.

Lehký mražený tvaroh může dobře fungovat jako náhrada klasické svačiny, která vás zasytí tak akorát. Navíc je zdravý a neobsahuje umělá barviva a aromata obsažená v kupovaných zmrzlinách ze supermarketu.

Ingredience:

  • ovoce podle chuti
  • tvaroh
  • cukr

Při přípravě tohoto receptu se fantazii opravdu meze nekladou. Použít můžete snad jakékoli ovoce, které máte rádi. Stačí ho přidat k tvarohu, osladit a důkladně rozmixovat. Směs poté zmrazte tak, aby nebyla úplně ledová a dala se nabírat lžičkou. Pokud máte k dispozici výkonný mixér, můžete použít ovoce již zmrazené. Rozmixovat ho s tvarohem, dochutit a ihned podávat.

Jako sladidlo můžete použít klasický cukr nebo vyzkoušejte například javorový sirup, med či sirup z agáve. Směs můžete také ochutit strouhaným kokosem, kakaem či oříšky.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..