Menu
StudentMag
Dezerty Snadné

Recept na domácí tvarohovou zmrzlinu s ovocem: ideální pro horké dny

Lucie Hejduková

Lucie Hejduková

Doba přípravy: 10 min

Letošní teploty nám ukazují, že i léto v Čechách může stát za to. Horké dny jsou letos srovnatelné s těmi ve Středomoří a přemýšlíte-li, jak se co nejlépe ochladit, máme pro vás tip na osvěžující mražený tvaroh.

Lehký mražený tvaroh může dobře fungovat jako náhrada klasické svačiny, která vás zasytí tak akorát. Navíc je zdravý a neobsahuje umělá barviva a aromata obsažená v kupovaných zmrzlinách ze supermarketu.

Suroviny

2 porce

Můžete přidat

Postup přípravy

  1. Při přípravě tohoto receptu se fantazii opravdu meze nekladou. Použít můžete snad jakékoli ovoce, které máte rádi. Stačí ho přidat k tvarohu, osladit a důkladně rozmixovat. 
  2. Směs poté zmrazte tak, aby nebyla úplně ledová a dala se nabírat lžičkou. Pokud máte k dispozici výkonný mixér, můžete použít ovoce již zmrazené. Rozmixovat ho s tvarohem, dochutit a ihned podávat.
  3. Jako sladidlo můžete použít klasický cukr nebo vyzkoušejte například javorový sirup, med či sirup z agáve. Směs můžete také ochutit strouhaným kokosem, kakaem či oříšky.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na domácí tvarohovou zmrzlinu s ovocem: ideální pro horké dny