×
StudentMag

Recept na cizrnovou kaši: řekněte sbohem nudným českým pomazánkám

Cizrnová kaše. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz

Už vás nudí klasické české pomazánky a přemýšlíte, co netradičního si udělat k večeři? Vstupte do zemí Orientu a připravte si cizrnovou kaši neboli Hummus. Recept je jednoduchý, neskutečně rychlý a cenově velmi dostupný.

Cizrnová kaše. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz
Cizrnová kaše. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz

Budete potřebovat:

  • 1 konzerva cizrny
  • špetka soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1-2 polévkové lžíce Tahini pasty
  • olivový olej
  • červená paprika

Konzervu cizrny vyklopte do mixéru, přidejte špetku soli, dva rozmačkané stroužky česneku (pro příznivce česneku může být samozřejmě stroužků více), přibližně jednu polévkovou lžíci vody a jednu až dvě polévkové lžíce Tahini pasty.

Pasta Tahini je sezamová pasta, kterou seženeme v každém obchodě se zdravou výživou. Její cena se pohybuje kolem 80 korun.

Všechny ingredience společně rozmixujte a podle vzniklé konzistence přidejte buď vodu (pokud konzistence bude moc tuhá), nebo pastu Tahini (pokud bude konzistence moc řídká). Servírujte na talířku nebo v misce, dozdobte olivovým olejem a červenou paprikou. Nejlepší je kaši podávat s arabským chlebem.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..