Menu
StudentMag
Přílohy Snadné

Jak vařit kuskus? Zdravá příloha bude na stole do deseti minut

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

Doba přípravy: 10 min

Hledáte novou přílohu, kterou byste nahradili neustále se opakující brambory a těstoviny? S kuskusem se trefíte do černého. Skvěle chutná a jeho přípravu navíc zvládne i začátečník.

Sháníte-li se po rychlé a levné večeři nebo svačině do školy, jste na správném místě. Příprava kuskusu totiž nezabere ani deset minut a 500 g seženete přibližně za 40 korun. I když se to nezdá, i malá porce vás zasytí.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Nasypejte kuskus do hrnce a zalijte 250 ml vody. Přidejte olej nebo máslo, posolte a přidejte bylinky na dochucení. 
  2. Za stálého míchání vařte zhruba pět minut do té doby, než se voda vsákne.

Kuskus lze uplatnit nejen jako přílohu k masu. Vhodný je i k zapékání se zeleninou a sýrem nebo jako základ salátu. Nemáte čas na kuchařské experimenty? Dobře ochucený vám bude chutnat i samotný.

Náš tip! Víte, čím kuskus nejlépe dochutit? Zkusit můžete tuňáka ve vlastní šťávě nebo rajčatovou omáčku.

 –

Ohodnoťte tento recept:
5
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Jak vařit kuskus? Zdravá příloha bude na stole do deseti minut