Menu
StudentMag
Polévky Snadné

Recept na chlebovou polévku: Uvařte si z toho, co kolej dala

Barbora Milotová

Barbora Milotová

Doba přípravy: 15 min

Dnes přinášíme snadný způsob, jak se zbavit chlebových kůrek. I z něčeho tak obyčejného může vzniknout skvělá polévka. Vyzkoušejte chlebovou polévku, která vás nejlépe zasytí večer.

Všichni to známe. V záchvatu strašného hladu a s představou horších zítřků si nakoupíme pečivo do zásoby, které později okorané s těžkým srdcem likvidujeme. Ale z chlebových kůrek může vzniknout chutná a snadná polévka!

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Nakrájejte chlebové kůrky a ponořte je do vývaru. 
  2. Okořeňte tlučeným kmínem s pepřem a vařte, dokud se chléb nerozvaří. 
  3. Polévku prolisujte sítem. 
  4. Žloutky rozmíchejte ve smetaně a spolu s máslem přidejte do polévky. Podle chuti osolte a ozdobte nakrájenou petrželovou natí.

Náš tip!

Horkou polévku můžete podávat v čerstvém vydlabaném bochníku chleba. Pokud nemáte rádi petrželovou nať, vyzkoušejte jiné čerstvé bylinky.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na chlebovou polévku: Uvařte si z toho, co kolej dala