×
StudentMag

Recept na chlebovou polévku: Uvařte si z toho, co kolej dala

Dnes přinášíme snadný způsob, jak se zbavit chlebových kůrek. I z něčeho tak obyčejného může vzniknout skvělá polévka. Vyzkoušejte chlebovou polévku, která vás nejlépe zasytí večer.

Vyzkoušejte chlebovou polévku. Zdroj: sxc.hu
Vyzkoušejte chlebovou polévku. Zdroj: sxc.hu

Všichni to známe. V záchvatu strašného hladu a s představou horších zítřků si nakoupíme pečivo do zásoby, které později okorané s těžkým srdcem likvidujeme. Ale z chlebových kůrek může vzniknout chutná a snadná polévka!

Potřebujete:

  • 300 g tvrdých chlebových kůrek
  • 1.25 l masového (případně zeleninového) vývaru
  • 1 dl smetany
  • 1 lžička másla
  • 2 žloutky
  • zelená petrželová nať
  • tlučený kmín, mletý pepř, sůl

Nakrájejte chlebové kůrky a ponořte je do vývaru. Okořeňte tlučeným kmínem s pepřem a vařte, dokud se chléb nerozvaří. Polévku prolisujte sítem. Žloutky rozmíchejte ve smetaně a spolu s máslem přidejte do polévky. Podle chuti osolte a ozdobte nakrájenou petrželovou natí.

Náš tip!

Horkou polévku můžete podávat v čerstvém vydlabaném bochníku chleba. Pokud nemáte rádi petrželovou nať, vyzkoušejte jiné čerstvé bylinky.

I takto se dá zbavit chlebových kůrek. Jak se vám polévka zamlouvá? Komentujte v diskuzi pod článkem!

Ohodnoťte tento článek


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.