Menu
StudentMag
Studentský život

21 užitečných kuchařských vychytávek, které vám usnadní vaření

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

10. 5. 2015

Triky, které nás učí Buzfeed, by snad v praxi zkoušel jen blázen, co má moc volného času. My máme něco lepšího. Vychytávky, se kterými už vaření nebude jako dřív. Konečně něco užitečného. Čtěte.

1. Jak to udělat, aby vám pečivo neztvrdlo dřív, než ho stačíte sníst? Dojezte jej maximálně dva dny po nákupu.

2. Jak otočit palačinku, aby se vám neroztrhla? Zkuste použít obracečku.

3. Jak zjistit, jestli je už avokádo zralé? Opatrně ho v ruce pomačkejte a pak ho rozřízněte a podívejte se, jestli už dozrálo.

4. Jak poznat, jestli jsou vajíčka ještě čerstvá? Pokud si nemůžete vzpomenout, kdy jste je koupili, pravděpodobně již čerstvá nejsou.

5. Chcete mít burger, jaký by udělal profesionál? Jděte do restaurace.

6. Jak to udělat, aby zelenina vždy vydržela čerstvá? Před nákupem zvažte, kolik zeleniny jste s to za týden sníst.

8 vysvobozujících jídel, která jsou na kocovinu úplně nejlepší

7. Nechcete se zašpinit od tající zmrzliny? Použijte ubrousek.

8. Jak nakrájet cibuli na perfektní kostičky? Vyzkoušejte ostrý nůž.

9. Nezvládáte jíst čínskými hůlkami? Zkuste to vidličkou.

10. Čím oddělit žloutek od bílku? Potřebujete na to pouze vejce a dvě nádoby.

11. Abyste rýži už nikdy nerozvařili, pravidelně ji při vaření kontrolujte.

12. Jak uvařit skutečně dobré práškové knedlíky? Řiďte se receptem na obale.

Bagety, cola a tyčinky. 10 nejhorších jídel, která koupíte na nádražích

13. Jak to udělat, aby vám sýr nevyčuhoval ven z toastu? Ukrojte tak velký plátek, aby se vešel akorát na toastový chleba.

14. Jak připravit tak akorát vylouhovaný čaj? Vyndejte z hrníčku sáček po době, která je uvedená na obale.

15. Chcete si expresně vychladit kakao? Vyfoukejte ho.

16. Jak zjistit, jestli je to kiwi ještě kyselé? Pomačkejte ho v ruce, rozřízněte a ochutnejte ho.

17. Nevíte, z čeho konzumovat chipsy? Jako miska vám skvěle poslouží například obal na chipsy.

18. Jak poznat, jestli už je marmeláda plesnivá? Otevřete ji a podívejte se, zda je plesnivá.

19. Jak to udělat, aby vám jogurty v lednici neprocházely? Nekupujte jich víc, než jste s to sníst.

20. Jak připravit těstoviny al dente? Pravidelně je ochutnávejte, abyste zjistili, kdy už budou al dente.

21. Jak to udělat, aby vám svačina nezplesnivěla v tašce? Každý den si připravte novou.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

21 užitečných kuchařských vychytávek, které vám usnadní vaření