Menu
StudentMag
Studentský život

Zbyly vám od oběda těstoviny? Přinášíme 4 tipy, co z nich uvařit

Redakce

Redakce

19. 10. 2014

Jistě se vám už nejednou stalo, že jste neodhadli správné množství těstovin a v hrnci vám zbyla porce navíc. Nevěste hlavu, těstoviny nevyhazujte a tento omyl přeměňte v důmyslnou strategii – druhý den máte o jídlo postaráno.

1. Ořechové těstoviny

Na pánvi nechte rozpustit 20 g másla. Přidejte dvě polévkové lžíce cukru, půl lžičky skořice a tři polévkové lžíce sekaných ořechů nebo mandlí. Krátce promíchejte a odstavte z plotny. Hotovou ořechovou směs smíchejte se 100 g uvařených těstovin.

2. Těstoviny s parmazánem

V kastrůlku rozpusťte 35 g másla a promíchejte se 100 g uvařených těstovin. Podávejte ihned posypané 30 g strouhaného parmazánu a ozdobené lístky bazalky.

3. Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

Přibližně 100 g uvařených těstovin promíchejte s trochou olivového oleje. Hrst mražené kukuřice a půl hrsti mraženého hrášku krátce povařte (asi dvě minuty) a sceďte. Cca 100 g cherry rajčat pokrájejte na půlky (nebo jedno velké rajče na menší dílky). Všechnu zeleninu vmíchejte k těstovinám. Nakonec přidejte 100 g okapaného a vidličkou rozporcovaného tuňáka z konzervy a ozdobte petrželkou.

TIP: Pokud nemáte olivový olej, můžete použít olej z konzervovaného tuňáka.

4. Zapečené těstoviny

Uvařené těstoviny (zhruba 100 g) vložte do pánve s vyšším okrajem. Zalijte 75 ml mléka, 60 ml smetany na vaření, přidejte 40 g nastrouhaného čedaru, 20 g strouhaného parmazánu a 100 g vepřové šunky nakrájené na nudličky. Osolte a opepřete. Na mírném ohni vařte za stálého míchání, dokud se omáčka nepropojí. Nakonec snižte teplotu, zasypte asi 20 g čedaru, přikryjte poklicí a zapékejte, dokud se sýr nerozpustí.

Ohodnoťte tento článek:
3,5
Právě čtete

Zbyly vám od oběda těstoviny? Přinášíme 4 tipy, co z nich uvařit