Menu
StudentMag
Studentský život

Začínáte s pečením? Přinášíme 7 babských rad, díky nimž upečete cokoli

Redakce

Redakce

21. 10. 2016

Chystáte se letos upéct své první cukroví? Pokud jste v pečení úplní začátečníci, přečtěte si tipy našich babiček. Dozvíte se, jak správně zacházet s kypřícím práškem i jak udělat tak perfektní sníh, že trumfnete i svou maminku.

1. Všechny suroviny na pokojovou teplotu

Před pečením si vždy s předstihem vyndejte všechny suroviny z ledničky, aby měly pokojovou teplotu. Studená vejce by se vám mohla při kontaktu s horkou tekutinou srazit.

2. Kypřící prášek smíchejte s moukou

Kypřící prášek vždy nejprve zamíchejte do mouky zvlášť. Vyhnete se tak hrudkám v těstě a jeho nerovnoměrnému vyběhnutí.

3. Jak udělat dokonalý sníh?

Pro pevný sníh přidejte do bílků (pokojové teploty!) špetku soli. Je důležité, aby nádoba, ve které budete šlehat, nebyla mastná a v bílcích nebylo ani trochu žloutku.

4. Jak na dokonalou šlehačku?

Chcete si ke svému oblíbenému moučníku ušlehat šlehačku, ale ona ne a ne ztuhnout? Zapomeňte na ztužovače! Stačí mít smetanu pořádně vychlazenou. Ideálně vložte na chvíli do ledničky i nádobu, ve které budete šlehat.

5. Uchovávání žloutků

Pokud vám při pečení zbydou žloutky a chcete je použít později, dejte je do hrnečku a zalijte trochou mléka. Žloutky díky tomu v ledničce nevyschnou.

6. Rozválení těsta

Těsto vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru. Do těsta se nebude dostávat zbytečně další mouka, kterou byste ho jinak museli podsypávat, aby se nelepilo na pracovní plochu. Cukroví tak bude chutnější.

7. Vysypávání formy

Proč vysypávat moukou? Vyzkoušejte strouhaný kokos, mleté mandle nebo mleté oříšky. Výsledek bude chutnější a vzhledově příjemnější.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Začínáte s pečením? Přinášíme 7 babských rad, díky nimž upečete cokoli