Menu
StudentMag

Tip na teplou snídani do 10 minut: uvařte si ovesnou kaši pětkrát jinak

Rána jsou čím dál chladnější a vám se proto nechce z postele? Začněte den teplou a zdravou snídaní v podobě ovesné kaše. Zaručeně vás probudí, zahřeje a dodá energii. Příprava je extrémně snadná a obměňovat se dá donekonečna.

Základní ovesná kaše

  • 40 g jemných ovesných vloček
  • 3 dl mléka
  • špetka soli

Do hrnce nasypejte ovesné vločky, zalijte mlékem, přidejte sůl a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi pět minut. Poté dochuťte podle sebe nebo vyzkoušejte jednu z následujících variant.

1. Skořicová s medem

  • 1 lžička skořice a trocha na posypání
  • 1 lžíce medu

Do základu vmíchejte skořici, dejte do misky, poprašte skořicí a polijte lžící medu.

2. Čokoládová

  • 20 g hořké nebo mléčné čokolády
  • 1 lžička třtinového cukru
  • hustý bílý jogurt

Do základu přidejte kostičky čokolády a cukr a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Dejte do misky a ozdobte bílým jogurtem.

3. Jablečná

  • 1 menší jablko (oloupané a nahrubo nastrouhané)
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžíce medu

Do základu přidejte nastrouhané jablko a skořici, zamíchejte a ještě minutu povařte. Dejte do misky a polijte medem.

4. Oříšková s rozinkami

  • 25 g mletých lískových oříšků
  • hrst rozinek
  • 1 lžíce sekaných oříšků, lžíce medu a skořice k podávání

Do základu přidejte oříšky a rozinky a promíchejte. Dejte do misky, poprašte skořicí, posypte oříšky a polijte medem.

TIP: Pokud vločky zalijete mlékem a necháte asi pět minut bobtnat, bude ovesná kaše krémovější a jemnější.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Tip na teplou snídani do 10 minut: uvařte si ovesnou kaši pětkrát jinak