×
StudentMag

Studenti chtějí školní bufety s čerstvými potravinami a s rychlou obsluhou

Studentské bistro

Někteří provozovatelé školních bufetů jedou v tak zajetých kolejích, že nejsou schopni nabízet takové služby, jaké studenti středních škol potřebují. Zcela jinak se k této problematice postavila firma Designex Food s.r.o., což ji díky zájmu ze strany zákazníků vystřelilo na pozici největší sítě školních bister v České republice.

Když dělají mladí pro mladé

Majitelem společnosti je pouze 25letý Marek Leffler, který však není ve stravovacím businessu žádným nováčkem. Poprvé se s ním setkal v 16 letech, když nastoupil za pokladnu rychlého občerstvení KFC. Již za dva roky však na manažerské pozici vedl vlastní pobočku firmy. Posléze si odskočil do reklamní a marketingové branže, aby se opět vrátil tam, kde je výsledek práce ještě hmatatelnější – do restauračního businessu. V roce 2017 založil první pilotní bistro pod značkou ReFresh Bistro na půdě střední školy, kterou sám absolvoval.

Poprat se s nepřízní doby bylo věcí přežití

Možná to byla znalost prostředí, určitě předchozí zkušenosti, ale dnes, po čtyřech letech, pod značkou funguje úspěšně již 17 školních bister se stejným konceptem. Přitom doba už méně příznivá pro tento typ businessu snad ani nemohla být. Nejdříve se firma musela přizpůsobit pamlskové vyhlášce, která byla sice nakonec zmírněná a střední školy z ní byly vyjmuty, ale tohle neplatí pro mladší studenty víceletých gymnázií. Druhá rána přišla s covid-19 a protiepidemickými vládními opatřeními. Ani to však firmu Designex Food s.r.o., která školní bistra ReFresh Bistro provozuje, nepoložilo. S úspěšným vedením, kde je v managementu celkem pět lidí, z toho tři ženy, se podaří současný stav, kdy firma provozuje 17 školních bufetů, rozšířit s novým školním rokem 2021/22 na 35. Do roku 2026 jich však chce mít společnost 70.

Školní bistra jinak

V čem jsou školní bufety ReFresh Bistro jiné? Především za jejich konceptem stojí mladí lidé, kteří si ještě pamatují svůj pobyt na střední škole a vědí, co středoškoláci potřebují a chtějí. Nejsou tu omezení, pokud jde o prodávané potraviny či nápoje. Vždyť jde již mnohdy o dospělé lidi. Chtějí se především najíst, doplnit energii – vše ve velice krátkém čase.

Vedení firmy si uvědomuje, že čas jsou peníze. Studenti mají velice omezený čas dojít si do bistra, nakoupit a najíst se – mnohdy jde jen o 10minutovou přestávku. Takže rychlost obsluhy je klíčová. Tam, kde by se už musely překračovat fyzikální zákony, nastupuje technika. Už do konce roku 2021 bude 40 % bufetů ReFresh Bistro vybaveno samoobslužnými pokladnami. Ty díky využití čipových karet dokonce poznají studenta, který ještě spadá pod pamlskovou vyhlášku, a nedovolí mu nakoupit méně zdravé potraviny.

Proč slaví ReFresh Bistro úspěch mezi studenty, pedagogy i rodiči?

Rozumné ceny, rychlá obsluha, prozákaznický přístup – tohle funguje. Stejně tak jako čerstvé a kvalitní potraviny a prověření dodavatelé. Školní bufety nabízí čerstvé pečivo od místních pekařů, denní polévku i hit sortimentu – zapečené tousty. Těch se prodá denně až 6000 a jsou jednoznačným favoritem sortimentu. Společnost dbá na kvalitní výběr obsluhujícího personálu. Ten dnes čítá cca 200 lidí, ale s otevřením nových bister tento počet poroste až na dvojnásobek. Vždyť už dnes školní bistra cílí na 30 000 středoškolských studentů.

Chcete lepší školní bistro? Ozvěte se!

Na webových stránkách Refreshbistro.cz nechybí kontakt na vedení. Je jedno, jestli jste studentem, kterému již vaše školní bistro leze krkem, pedagogem, který by chtěl pro studenty i pedagogický sbor lepší stravu, nebo rodič, jemuž není lhostejné, co dítě ve škole jí. Vedení Designex Food s.r.o. s vámi rádo probere možnosti právě pro vaši školu. Moderní školní bufety ReFresh Bistro se neustále rozrůstají a šance, že jeden vznikne právě ve vaší škole, je v případě zájmu velká.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..