Menu
StudentMag

Skvělá ovesná kaše na mnoho způsobů: Poslouží jako snídaně i svačina

Jestliže vaření není vaší silnou stránkou, ale nechcete konzumovat chemické pytlíkové cosi, máme pro vás řešení. Jednoduchou a chutnou ovesnou kaši zvládne i úplný laik! Na jaký způsob chutná vám?

Také ráno zásadně nestíháte? Pak to pravděpodobně nejvíce schytá vaše tělo. Jako jediné možné řešení se jeví dát snídani vale a získat tím několik minut k dobru. Občas to ani s odpolední svačinou nebývá nejšťastnější. Uvařte si rychlé a chutné jídlo, které vás zasytí. Zn.: Levně!

Ingredience na 1 porci:

  • ovesné vločky (3 vrchovaté polévkové lžíce)
  • polotučné mléko (můžete nahradit sójovým)
  • špetka soli
  • oříšky (nejlepší jsou mandle)
  • ovoce (jahody, banán, kiwi,…)

Do malého hrnce nebo pánvičky nasypte ovesné vločky a zalijte mlékem (množství uzpůsobte porci vloček). Posypejte špetičkou soli a nechte cca 10 minut stát. Poté vařte na mírném ohni a za stálého míchaní vařte  2-3 minuty, dokud kaše nebude hustá. Posypte ji mandlemi (můžete si je i opražit) a libovolným ovocem.

Náš tip!

Pokud se chcete v mrazivých dnech zahřát, nastrouhejte si do kaše jablko a posypte skořicí. Kaše je také výborná s nakrájeným banánem, s jahodami a kiwi. Jste-li na sladké, posypte si kaši nastrouhanou hořkou čokoládou!

Jak vám kaše chutnala? Budeme se těšit na vaše komentáře!

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Skvělá ovesná kaše na mnoho způsobů: Poslouží jako snídaně i svačina