×
StudentMag

Skvělá ovesná kaše na mnoho způsobů: Poslouží jako snídaně i svačina

Ovesná kaše může mít mnoho podob, záleží jen na vaší chuti. Zdroj: sxc.hu

Jestliže vaření není vaší silnou stránkou, ale nechcete konzumovat chemické pytlíkové cosi, máme pro vás řešení. Jednoduchou a chutnou ovesnou kaši zvládne i úplný laik! Na jaký způsob chutná vám?

Ovesná kaše může mít mnoho podob, záleží jen na vaší chuti. Zdroj: sxc.hu
Ovesná kaše může mít mnoho podob, záleží jen na vaší chuti. Zdroj: sxc.hu

Také ráno zásadně nestíháte? Pak to pravděpodobně nejvíce schytá vaše tělo. Jako jediné možné řešení se jeví dát snídani vale a získat tím několik minut k dobru. Občas to ani s odpolední svačinou nebývá nejšťastnější. Uvařte si rychlé a chutné jídlo, které vás zasytí. Zn.: Levně!

Ingredience na 1 porci:

  • ovesné vločky (3 vrchovaté polévkové lžíce)
  • polotučné mléko (můžete nahradit sójovým)
  • špetka soli
  • oříšky (nejlepší jsou mandle)
  • ovoce (jahody, banán, kiwi,…)

Do malého hrnce nebo pánvičky nasypte ovesné vločky a zalijte mlékem (množství uzpůsobte porci vloček). Posypejte špetičkou soli a nechte cca 10 minut stát. Poté vařte na mírném ohni a za stálého míchaní vařte  2-3 minuty, dokud kaše nebude hustá. Posypte ji mandlemi (můžete si je i opražit) a libovolným ovocem.

Náš tip!

Pokud se chcete v mrazivých dnech zahřát, nastrouhejte si do kaše jablko a posypte skořicí. Kaše je také výborná s nakrájeným banánem, s jahodami a kiwi. Jste-li na sladké, posypte si kaši nastrouhanou hořkou čokoládou!

Jak vám kaše chutnala? Budeme se těšit na vaše komentáře!

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..