Menu
StudentMag

Recept na Tequilu Sunrise a Cuba Libre. Zvládnete je i bez profi barmana

Máte chuť se zlít už při obědě? Poradíme vám, jak na to jít profesionálně. Místo věty „Byl jsem včera nalitej už od oběda,” stačí říct: „Mohl by ze mě být barman, zkusil jsem namíchat jeden drink a řeknu vám, až do večera jsem nemohl přestat.”

Cuba Libre

Ingredience:

  • 5 cl světlého rumu
  • 10 cl Coca Coly
  • jedna limetka

Limetku nakrájíme na čtvrtiny. Než ji dáme do vysoké (highball) sklenice, trošku ji v ruce pomačkáme. Přidáme led a nalijeme velkého panáka rumu, dolijeme Coca Colou. Podáváme s širokým brčkem a s plátkem limetky na okraji sklenice.

Ingredience na MAXI verzi:

  • 30–40 cl světlého rumu
  • 60–80 cl Coca Coly
  • 6 limetek

Tento poměr je vhodný pro šest osob. Do kýblu nebo velké skleněné mísy (popřípadě nádoba na chlazení vína či sektu) nakrájíme limetky, které buď vymačkáme pomocí muddleru nebo pomačkáme v dlaních. Zhruba do čtvrtiny sypeme kostky ledu, zalijeme rumem a Coca Colou. Vložíme brčka a o párty je postaráno.

Tequila Sunrise

Ingredience:

  • 4,5 cl Tequily (zlaté)
  • 9 cl pomerančového džusu
  • 1,5 cl sirupu Grenadina

Do vysoké (highball) sklenice vložíme nejprve kostky ledu, zalijeme velkým panákem zlaté Tequily a pomerančovým džusem. Lehce promícháme koktejlovou lžící (nebo čímkoli, co doma najdete). Grenadinu přidáváme na vrch pro vytvoření „sunrise” efektu. Dvě tenká brčka a jako ozdobu plátek pomeranče, popřípadě koktejlovou třešeň.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na Tequilu Sunrise a Cuba Libre. Zvládnete je i bez profi barmana