Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Recept na smažené zelné placky. Hodí se k večeři i na svačinu

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

Doba přípravy: 25 min

Smažená placka se dá udělat téměř z čehokoli. Brambory, vajíčka, rýže, nebo jen samotná mouka s mlékem, všechno to chutná dobře. Dnes vám přinášíme recept na placky z kysaného zelí.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Ze zelí vylijte nálev a vložte ho do mísy. 
  2. Rozklepněte do něj vejce a přidejte mouku (podle toho, kolik zelí máte – vzniknout musí těsto tak akorát na to, aby placky držely pohromadě). 
  3. Těsto okořeňte podle chuti a důkladně promíchejte, mezitím s rozehřejte pánev.
  4. Ze směsi vytvarujte menší placičky a opečte je na oleji, dokud neztmavnou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na smažené zelné placky. Hodí se k večeři i na svačinu