Menu
StudentMag
Polévky Snadné

Recept na letní cuketovou polévku. Chutná výborně i vychlazená

Lucie Hejduková

Lucie Hejduková

Doba přípravy: 30 min

Cuketa je oblíbená spíše u starších generací, ale pomalu se vrací do módy. Pokud vás babička obdarovala svou sklizní, nezoufejte. I když se to nezdá, i z této zeleniny lze vykouzlit chutnou večeři.

Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny. Je tedy ideální pro ty, kteří ještě hubnou do plavek. Proslulá je taktéž vysokým obsahem minerálů, především hořčíku. Neváhejte a zařaďte ji do svého jídelníčku.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Na pánvi osmažte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte česnek a na kostičky nakrájenou cuketu s bazalkou. Směs dostatečně osolte a opepřete, cuketa to potřebuje. 
  2. Až cukety zezlátnou, zalijte směs vodou nebo vývarem a vařte, dokud nebude cuketa úplně měkká.
  3. Sejměte z ohně a polévku rozmixujte dohladka. 
  4. Nakonec vmíchejte smetanu a případně ještě dochuťte solí a pepřem. Polévka výborně chutná s křupavým toustem a nějakým výraznějším sýrem, jako je například parmazán či niva.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na letní cuketovou polévku. Chutná výborně i vychlazená