×
StudentMag

Recept na indický pokrm kičri. Za půl hodiny získáte syté kořeněné jídlo

FOTO: Kičri
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Kičri je název indického jídla z rýže a luštěnin. Jeho příprava je velmi jednoduchá a pokud ho budete dělat z konzervovaných luštěnin, bude velmi rychle hotové. Navíc je snadné si základní recept upravit dle chuti nebo pokrm použít jako přílohu k masu.

FOTO: Kičri
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Ingredience

  • rýže
  • čočka
  • 2 cibule
  • máslo
  • celý pytlík koření kari, sůl

Uvařte předem rýži (jakýkoli druh) a čočku, pokud jsem nekoupili čočku konzervovanou. Její cena se pohybuje okolo dvaceti korun a na recept si vystačíte i pouze s jednou konzervou. Cibule nakrájejte nadrobno a v hlubší pánvi nechte na másle zesklovatět. Poté přidejte čočku a již hotovou rýži a promíchejte společně s kari kořením, případně dosolte nebo přidejte ještě jiné koření podle chuti. Pokrm na pánvi prohřejte. Podávejte samotné nebo s pečivem.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..