Menu
StudentMag
Hlavní chod Snadné

Recept na indický pokrm kičri. Za půl hodiny získáte syté kořeněné jídlo

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 30 min

Kičri je název indického jídla z rýže a luštěnin. Jeho příprava je velmi jednoduchá a pokud ho budete dělat z konzervovaných luštěnin, bude velmi rychle hotové. Navíc je snadné si základní recept upravit dle chuti nebo pokrm použít jako přílohu k masu.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Uvařte předem rýži (jakýkoli druh) a čočku, pokud jste nekoupili čočku konzervovanou. Její cena se pohybuje okolo dvaceti korun a na recept si vystačíte i pouze s jednou konzervou. 
  2. Cibule nakrájejte nadrobno a v hlubší pánvi nechte na másle zesklovatět. 
  3. Poté přidejte čočku a již hotovou rýži a promíchejte společně s kari kořením, případně dosolte nebo přidejte ještě jiné koření podle chuti. 
  4. Pokrm na pánvi prohřejte. Podávejte samotné nebo s pečivem.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Recept na indický pokrm kičri. Za půl hodiny získáte syté kořeněné jídlo