Menu
StudentMag

Připravte si sojový vegeguláš. Jedna porce vám nebude stačit

Nezkoušeli jste někdy levnější a zdravější variantu guláše? Teď máte možnost. Jak pro vegetariány, tak pro vegany. Vše je připraveno rychle a skoro bez práce.

Nákupní seznam

  • Sojové maso (nudličky, plátky, kostičky – co je libo)
  • Zeleninový bujón
  • Gulášové koření
  • Cibule (dle chuti, 2-3)
  • Sladká paprika
  • Rajčatový protlak
  • Brambory (3-4 kusy)
  • Sůl
  • Pepř
  • Jakékoli jiné koření

Návod k přípravě

V hrnci s vařící vodou necháme rozpustit zeleninový bujon společně s gulášovým kořením. Až se voda začne vařit, přidáme sojové maso a vaříme dle návodu. Po deseti minutách přidáme nakrájené brambory.

Do hlubší pánve kápneme olej a osmažíme cibuli. Až se cibule začne barvit do zlatova, ochutíme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Vše promícháme a zalijeme rajčatovým protlakem, později přidáme horkou vodu a necháme povařit. Jakmile se nám udělá sojové maso, vyždímáme jej a společně s bramborami přidáme do pánve. Vše necháme povařit a dochucujeme. Můžeme přidat pepř a sůl.

I masožravé obecenstvo si pochutná.

Ohodnoťte tento recept:
0
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Připravte si sojový vegeguláš. Jedna porce vám nebude stačit