×
StudentMag

Přinášíme 4 tipy, jak uvařit z čínských nudlí oběd. Rychle a levně

FOTO: Čínské nudle
Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock.com

Jak je známo, studentský život je typický nedostatkem času. Především času stráveného u plotny. Právě teď, v průběhu zkouškového období, se tak hodí mít po ruce suroviny, které se dají rychle zpracovat.

Praktickým tipem jsou instantní čínské nudle.  K dostání jsou vaječné i bezvaječné, rýžové nebo třeba i pohankové. Koupit můžete již ochucené nebo úplně obyčejné bez příchuti. Jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Stačí je zalít vařící vodou z rychlovarné konvice a přibližně pět minut nechat stát. Pak už jen na vás, jestli z nich vytvoříte chutnou polévku nebo hlavní chod.

1. „Čínská“ polévka

Stačí mít po ruce nějaké bylinky, pórek, česnek, sůl a pepř a jednoduše vykouzlíte polévku, která vás spolehlivě zasytí jako hlavní chod.

Do misky dejte nadrobno pokrájený pórek a bylinky, prolisovaný česnek a instantní nudle. Zalejte vroucí vodou a nechte pět minut stát. Na závěr polévku dochuťte solí a pepřem, skvěle se hodí i sójová omáčka.

2. Česká polévka s čínskými nudlemi

Aby to nebyla nuda, zkuste si udělat polévku s nudlemi tak trochu po česku. Na oleji nebo na másle orestujte zeleninu, nejlépe se hodí mražená směs na polévku, která se běžně prodává v supermarketech. Najdete v ní hrášek, mrkev, petržel, květák a podobně.

Orestovanou směs zalijte vodou. Až se bude vařit, přidejte instantní nudle, osolte a opepřete. Aby byla polévka sytější, rozklepněte do ní jedno vejce a pár minut povařte.

3. Smetanové kari nudle

Instantní nudle se hodí nejen na polévku. Můžete je připravit i takzvaně nahusto, vykouzlíte tak výborný hlavní chod.

Na pánvi orestujte kuřecí maso nebo třeba tofu, přidejte uvařené nudle a zalejte je smetanou. Okořeňte podle chuti kari kořením a vařte do zhoustnutí. Namísto masa, které mívá student zřídka k dispozici, můžete do nudlí se smetanou vmíchat šunku či sýr.

4. Nudlová omeleta

Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou zeleninu, dobře se hodí například hrášek a kukuřice. Přidejte vařené nudle, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Po chvíli restování přilejte do směsi v pánvi dvě rozšlehaná vejce a smažte z obou stran do zlatova. Na talíři omeletu ještě posypejte sýrem a je to.

 

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..