Menu
StudentMag

Vyzkoušejte 2 vaječné recepty bez vajec. Hotové budou do 10 minut

Rádi zkoušíte nové potraviny, ale občas nevíte, co s nimi? Máme pro vás tradiční pokrmy z netradičních ingrediencí: tofu a polenty. Jejich nízká cena a jednoduchost vás mile překvapí.

Míchané tofu

Bílé tofu dnes najdete téměř v každém běžném supermarketu či obchodě zdravé výživy a vyjde vás přibližně na dvacet korun za 200 gramů. Sice samo o sobě nemá nijak výraznou chuť, snadno jej lze ale kořením a tepelnou úpravou vylepšit na výborné jídlo, nebo dokonce napodobit chuť míchaných vajec.

Ingredience

  • cibule
  • tofu bílé (natural)
  • mražený hrášek
  • ředkvičky
  • pepř, sušený česnek, sůl

Na pánvi nechte zezlátnout nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte hrášek, ředkvičky nakrájené na kostky a v ruce rozdrobené tofu. Směs míchejte na plameni asi pět minut, osolte, okořeňte a podávejte s pečivem.

Vaječina z polenty s rajčaty

Polenta je zdravá kaše z kukuřičné mouky. Její cena se pohybuje okolo třiceti korun za půl kilogramu a pokud koupíte instantní, může být hotová již za minutu vaření. Navíc je velmi sytá a jedno balení dlouho vydrží, ve vodě se totiž asi třikrát zvětší.

Ingredience

  • polenta
  • jarní cibulka
  • rajčata
  • kari, chilli, pepř, sůl

Polentu uvařte podle návodu a dobře ji osolte. Poté začněte na vyšší pánvi smažit na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Po dvou minutách přidejte hotovou polentu důkladně ji rozmíchejte, případně přidejte ještě trochu vody, aby kaše nebyla příliš hustá. Po promíchání dobře okořeňte a přidejte rajčata nakrájená na kolečka. Nechte vaječinu prohřát a podávejte.

Tip: Oba recepty můžete jednoduše obměnit použitím jiné zeleniny a koření, přidáním nakrájených hub nebo posypáním nastrouhaného sýra. 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Vyzkoušejte 2 vaječné recepty bez vajec. Hotové budou do 10 minut