Menu
StudentMag
Na svačinu Snadné

Slaný koláč z listového těsta na 7 způsobů. Prokrastinujte s chutí

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

Doba přípravy: 30 min

Máte po krk sladkého pečiva, kterým vás při návštěvách ládují babičky? Připravte si koláč na slano přesně podle toho, na co máte chuť. Levně, rychle a jednoduše.

Hledáte neotřelý zákusek, kterým byste si zpříjemnili sledování filmu nebo posezení s přáteli? Slaný koláč bude na stole do třiceti minut a prokrastinuje se s ním jedna báseň.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte přibližně dvě polévkové lžíce oleje s trochou hladké mouky a soli. Přidejte rozmrazený špenát, zalijte smetanou a minutu nebo dvě vařte.
  2. Než špenát vystydne, rozdělte si listové těsto na větší a menší díl, oba rozválejte. Větší položte na plech a zalijte špenátem. Z menší části nakrájejte proužky, poskládejte je na koláč a potřete vajíčkem. 
  3. Koláč dejte asi na 20 minut do trouby na 200 stupňů, dokud nebude těsto zlatavé.

Na listové těsto můžete položit co hrdlo ráčí, fantazii se meze nekladou. Lze použít i jako rychlá alternativa těsta na pizzu. Pro inspiraci se podívejte na naše ozkoušené kombinace:

  • kečup + sýr + šunka
  • dýňový kompot
  • kečup + paprika + hermelín
  • tuňák + sýr
  • fazole + mleté maso + chilli
  • smetana + cuketa

Ohodnoťte tento recept:
5
Z magazínů CzechNetMedia

Píšeme i jinde

Právě čtete

Slaný koláč z listového těsta na 7 způsobů. Prokrastinujte s chutí